Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Dak lekt bij hevige regen

Terug naar overzicht
lekkage hevige regen

DAKBEHEER ACUUT

Oorzaken lekkend dak bij hevige regen

Het geluid van regendruppels op het dak kan soms zeer rustgevend zijn, maar hoe klinken ze als u merkt dat er regenwater naar binnen sijpelt tijdens hevige regenval? Een lekkend dak kan veel overlast veroorzaken en ook zeer kostbare schade aan uw woning geven. Dakbeheer Acuut vertelt u hieronder meer over de oorzaken van daklekkage bij zware regen en wat effectieve oplossingen zijn als uw dak lekt bij hevige regen.

Oorzaken van daklekkages bij hevige regen

Als uw dak lekt bij hevige regen kan dat verschillende oorzaken hebben. We noemen ze hieronder:

  • Versleten dakbedekking: het dakbedekkingsmateriaal op uw dak kan na verloop van tijd verslijten, barsten vertonen of loslaten. Dit maakt het dak vatbaar voor lekkages, vooral tijdens zware regenbuien.
  • Slechte dakgoten en waterafvoer: verstopte of defecte dakgoten en afvoerbuizen kunnen regenwater niet goed afvoeren, wat kan leiden tot overstromingen en lekkages.

Beschadigde dakdoorvoeren: dakdoorvoeren voor schoorstenen, ventilatieopeningen en andere structuren zijn gevoelig voor schade. Zelfs kleine scheuren kunnen al lekkages veroorzaken.

 • Slechte dakisolatie: onvoldoende isolatie kan leiden tot condensatieproblemen en waterinfiltratie tijdens hevige regen.
 • Stormschade: zware stormen kunnen uw dakbedekking beschadigen, waardoor lekkages ontstaan.

Stormschade dak

Stormschade aan uw dak

Verzekeraar inschakelen

Neem contact op met uw verzekeraar om de schade te melden. Maak foto’s van de schade en verzamel alle nodige informatie om uw schadeclaim te ondersteunen.

Bellen of offerte aanvragen

Wij staan 24/7 klaar om u te helpen.

Direct ingepland

U wordt doorgaans binnen 2 weken al geholpen.

Wij rekenen geen voorrijkosten

Wij zijn snel ter plaatse in de hele provincie Utrecht.

U heeft
10 jaar garantie

Klanten beoordelen ons gemiddeld met 4.9/5.0

Offerte aanvragen voor een lekkend dak

Oplossingen voor daklekkages

Er zijn een aantal manier om daklekkage bij hevige regenval te voorkomen en/of te verhelpen:

 • Dakinspectie: met regelmatige inspecties van uw dak kunnen we problemen opsporen voordat ze lekkages kunnen veroorzaken. Laat eventuele schade dan ook snel repareren.
 • Dakbedekking vervangen: als uw dakbedekking versleten is, overweeg dan om deze te vervangen door meer duurzame materialen. Zo kunt u lekkages voorkomen.
 • Dakgoten schoonmaken: houd uw dakgoten altijd vrij en schoon van bladeren en puin om ervoor te zorgen dat regenwater vrij kan stromen.
 • Herstel dakdoorvoeren: repareer beschadigde dakdoorvoeren, of laat dat doen, en zorg ervoor dat ze goed afsluiten om lekkages te voorkomen.
 • Verbeter uw dakisolatie: verbeter de isolatie van uw dak om condensatieproblemen te voorkomen en uw woning beter te beschermen tegen vocht en lekkages.
 • Stormschade direct repareren: na een zware storm is het essentieel om uw dak snel te inspecteren en eventuele schade te (laten) herstellen om lekkages te voorkomen.

Het voorkomen van daklekkages bij hevige regen vereist regelmatig onderhoud en aandacht voor de staat van uw dak. Als u merkt dat uw dak begint te lekken, aarzel dan niet om onze professionele hulp in te schakelen om verdere schade te voorkomen.

mos op dak lekkage

Voorkomen beter dan genezen!

Wacht niet tot het te laat is. Bij Dakbeheer Acuut bieden we een gratis inspectie aan om snel de staat van uw dak te inspecteren. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te plannen en uw huis te beschermen tegen daklekkage door het laten doen van een dakinspectie. Bel met 085 002 63 07 of stuur een e-mail naar info@dakbeheeracuut.nl.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
×

  Dakbeheer acuut

  Gratis dakinspectie aanvragen

  Vraag een gratis dakinspectie aan via onderstaand formulier of bel direct naar 085 002 6307

  ×