Vrijblijvende offerte aanvragen

  Dak lekt bij hevige regen

  Terug naar overzicht
  lekkage hevige regen

  DAKBEHEER ACUUT

  Oorzaken lekkend dak bij hevige regen

  Het geluid van regendruppels op het dak kan soms zeer rustgevend zijn, maar hoe klinken ze als u merkt dat er regenwater naar binnen sijpelt tijdens hevige regenval? Een lekkend dak kan veel overlast veroorzaken en uw woning zeer kostbare schade toebrengen. Dakbeheer Acuut vertelt u hieronder meer over de oorzaken van daklekkage bij zware regen en wat effectieve oplossingen zijn als uw dak lekt bij hevige regen.

  Oorzaken van daklekkages bij hevige regen

  Als uw dak lekt bij hevige regen kan dat verschillende oorzaken hebben. We noemen ze hieronder:

   • Versleten dakbedekking: het dakbedekkingsmateriaal op uw dak kan na verloop van tijd verslijten, barsten vertonen of loslaten. Dit maakt het dak vatbaar voor lekkages, vooral tijdens zware regenbuien.
   • Slechte dakgoten en waterafvoer: verstopte of defecte dakgoten en afvoerbuizen kunnen regenwater niet goed afvoeren, wat kan leiden tot overstromingen en lekkages.

  Beschadigde dakdoorvoeren: dakdoorvoeren voor schoorstenen, ventilatieopeningen en andere structuren zijn gevoelig voor schade. Zelfs kleine scheuren kunnen al lekkages veroorzaken.

  • Slechte dakisolatie: onvoldoende isolatie kan leiden tot condensatieproblemen en waterinfiltratie tijdens hevige regen.
  • Stormschade: een zware storm kan uw dakbedekking beschadigen waardoor lekkages kunnen ontstaan.

  Stormschade dak

  Stormschade aan uw dak

  Verzekeraar inschakelen

  Neem contact op met uw verzekeraar om de schade te melden. Maak foto’s van de schade en verzamel alle nodige informatie om uw schadeclaim te ondersteunen.

  Bellen of offerte aanvragen

  Wij staan 24/7 klaar om u te helpen.

  Direct ingepland

  U wordt doorgaans binnen 2 weken al geholpen.

  Wij rekenen geen voorrijkosten

  Wij zijn snel ter plaatse in de hele provincie Utrecht.

  U heeft
  10 jaar garantie

  Klanten beoordelen ons gemiddeld met 4.9/5.0

  Offerte aanvragen voor een lekkend dak

  Oplossingen voor daklekkages

  Er zijn een aantal manieren om daklekkages bij hevige regenval te voorkomen en/of te verhelpen:

  • Dakinspectie: met regelmatige inspecties van uw dak kunnen we problemen opsporen voordat ze lekkages kunnen veroorzaken. Laat eventuele schade dan ook snel repareren.
  • Dakbedekking vervangen: als uw dakbedekking versleten is, overweeg dan om deze te vervangen door meer duurzame materialen. Zo kunt u lekkages voorkomen.
  • Dakgoten schoonmaken: houd uw dakgoten altijd vrij en schoon van bladeren en puin om ervoor te zorgen dat regenwater vrij kan stromen.
  • Herstel dakdoorvoeren: repareer beschadigde dakdoorvoeren, of laat dat doen, en zorg ervoor dat ze goed afsluiten om lekkages te voorkomen.
  • Verbeter uw dakisolatie: verbeter de isolatie van uw dak om condensatieproblemen te voorkomen en uw woning beter te beschermen tegen vocht en lekkages.
  • Stormschade direct repareren: na een zware storm is het essentieel om uw dak snel te inspecteren en eventuele schade te (laten) herstellen om lekkages te voorkomen.

  Het voorkomen van daklekkages bij hevige regen vereist regelmatig onderhoud en aandacht voor de staat van uw dak. Als u merkt dat uw dak begint te lekken, aarzel dan niet om onze professionele hulp in te schakelen om verdere schade te voorkomen.

  mos op dak lekkage

  Voorkomen beter dan genezen!

  Wacht niet tot het te laat is. Bij Dakbeheer Acuut bieden we een gratis inspectie aan om snel de staat van uw dak te inspecteren. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te plannen en uw huis te beschermen tegen daklekkage door het laten doen van een dakinspectie. Bel met 030 207 24 90 of stuur een e-mail naar info@dakbeheeracuut.nl.

   Vrijblijvende offerte aanvragen
   ×

    Vrijblijvende offerte aanvragen
    ×