Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Levensduur plat dak: hoe lang gaat een plat dak mee?

Terug naar overzicht
levensduur plat dak

DAKBEHEER ACUUT

Hoe lang gaat een plat dak mee?

Als dakdekkersbedrijf plaatsen wij regelmatig platte daken en verrichten wij hieraan ook onderhoud. Een daarmee doemt een belangrijke vraag op die vaak aan ons wordt gesteld: hoe lang gaat een plat dak mee? Daarom hebben wij er bij Dakbeheer Acuut een informatief blog over geschreven. Zo heeft u een indruk van de levensduur van een plat dak. Wil u er na het lezen op reageren? Neem dan gerust contact met ons op.

Plat dak: voordelig en ook kwetsbaar

Een plat dak is één van de meest voordelige, maar ook kwetsbare dakconstructies. De levensduur van een plat dak is afhankelijk van factoren als het type dakbedekkingsmateriaal, de kwaliteit van de constructie en installatie en de mate van blootstelling aan de elementen. Ook het onderhoud van het platte dak mag u niet onderschatten. Doorgaans gaat een plat dak tussen de 20 en 40 jaar mee, afhankelijk dus van de soort dakbedekking en de weersomstandigheden.

Wat bepaalt de levensduur?

Een plat dak met bitumen of kunststof dakbedekking dat zorgvuldig verwerkt is, kan wel 30 tot 40 jaar meegaan. Het is daarbij wel belangrijk om het platte dak dan regelmatig te inspecteren, zeker na een storm of zware regenval. Een goed werkende afwatering draagt dus altijd bij aan de levensduur, omdat dat de kans op daklekkage kleiner maakt.

Levensduur plat dak

Wat is de levensduur van een plat dak

Levensduur van plat dak verlengen

Om de levensduur van een plat dak te verlengen, is regelmatig onderhoud essentieel. Daarbij moet u denken aan bijvoorbeeld regelmatige dakinspectie om scheuren, lekkages of andere schade te ontdekken. Daarbij hoort ook het schoonhouden van de afvoeren en goten, en het verwijderen van bladeren en ander vuil. Controleer ook regelmatig de conditie van de dakranden. En tot slot: voorkom op een plat dak ook altijd het plaatsen van zware voorwerpen op het dak om het zo min mogelijk te belasten.

Bellen of offerte aanvragen

Wij staan 24/7 klaar om u te helpen.

Direct ingepland

U wordt doorgaans binnen 2 weken al geholpen.

Wij rekenen geen voorrijkosten

Wij zijn snel ter plaatse in de hele provincie Utrecht.

U heeft
10 jaar garantie

Klanten beoordelen ons gemiddeld met 4.9/5.0

Offerte aanvragen voor een lekkend dak

Vraag advies aan de professionele dakdekker

Wilt u ervoor zorgen dat uw platte dak zo lang mogelijk meegaat? Vraag dan het advies van een professionele dakdekker. Uiteraard kunt u Dakbeheer Acuut daarvoor inschakelen. Wij vertellen u graag meer over welk type dakbedekking het meest geschikt is voor uw huis. Dat geldt uiteraard ook voor het uitvoeren van regelmatig onderhoud en kleine dakreparaties. Met de juiste zorg en aandacht kan een plat dak vele jaren meegaan en is het een betrouwbare en duurzame bescherming van uw woning!

levensduur plat dak

Gratis dakinspectie van uw plat dak?

Wilt u meer weten over het onderhoud en de levensduur van een plat dak? Of wilt u een gratis dakinspectie laten uitvoeren? Neem dan gerust contact met ons op via 085 002 63 07, of mail naar info@dakbeheeracuut.nl. U kunt ook een bericht achterlaten op het contactformulier.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
×

    Dakbeheer acuut

    Gratis dakinspectie aanvragen

    Vraag een gratis dakinspectie aan via onderstaand formulier of bel direct naar 085 002 6307

    ×