Vrijblijvende offerte aanvragen

  Mag en kun je op dakpannen lopen?

  Terug naar overzicht
  op dakpannen lopen

  Op dakpannen lopen, kan het?

  Wist u dat een dak, net zoals een vloer of tuin, regelmatig onderhouden dient te worden om ervoor te zorgen dat het dak in goede staat blijft? Door goed en regelmatig onderhoud kunt u de levensduur van uw dak verlengen. Laat u uw dak niet onderhouden? Dan kunnen de dakpannen in de loop der jaren poreus worden en afbrokkelen, waardoor er gaten op uw dak ontstaan. Dit tast de dakconstructie aan en maakt de kans op het ontstaan van een lekkage aanzienlijk groter. Onderhoud is dus ontzettend belangrijk. Maar nu heerst er nog wel een vraag: mag en kun je op dakpannen lopen? Dakbeheer Acuut legt uit hoe wij bij een dakinspectie het dak opgaan en het pannendak vernieuwen.

  Op dakpannen lopen voor dakwerkzaamheden

  Ja, er kan op dakpannen gelopen worden als er een dakinspectie uitgevoerd moet worden of als we een pannendak vernieuwen. Het lopen over dakpannen is alleen niet zonder risico. Zo bestaat er natuurlijk een groot valgevaar. Daarom gebruiken we bij Dakbeheer Acuut altijd speciale voorzieningen die het op dakpannen lopen veiliger maken. Denk hierbij aan een dakladder waarvan de top over de nok kan worden gelegd. Ook kan er gebruik worden gemaakt van stellingen of steigers. En wat dacht u van persoonlijke valbeveiliging? We doen er alles aan om veilig onze werkzaamheden uit te voeren.

  Wat doen wij?

  Als we uw dak opgaan en op de dakpannen lopen, kunnen we verschillende dakwerkzaamheden voor u uitvoeren. Zo kunt u bij ons terecht voor een gratis dakinspectie. We lopen dan uw gehele pannendak na, van de dakgoot tot en met de schoorsteen, om voor u in kaart te brengen wat de huidige staat van uw pannendak is. Zien we gebarsten dakpannen? Of blijkt dat de panlatten beginnen te rotten of dat er scheuren in ontstaan? Dan geven wij dit aan en komen we met een plan om dit probleem op te lossen. We kunnen namelijk ook dakreparaties uitvoeren en uw pannendak vernieuwen. Verder kunt u bij ons terecht voor:

  • Het repareren van daklekkages
  • Het renoveren van daken
  • Lood rondom de dakkapel
  • Het repareren van de schoorsteen

  lopen op dakpannen voor werkzaamheden

  op dak lopen voor inspectie

  A-kwaliteit materialen

  Wilt u uw dak laten inspecteren, onderhouden of vernieuwen? Voor ons als dakdekker is op dakpannen lopen geen enkel probleem. We zijn een ervaren en gediplomeerd dakdekkersbedrijf. Op dit moment rijden we met gemiddeld 9 werkbussen door heel Nederland om dakwerkzaamheden uit te voeren. We werken uitsluitend met A-kwaliteit materialen en geven u altijd garantie op een nieuw dak dat door ons wordt gelegd.

  Bellen of offerte aanvragen

  Wij staan 24/7 klaar om u te helpen.

  Direct ingepland

  U wordt doorgaans binnen 2 weken al geholpen.

  Wij rekenen geen voorrijkosten

  Wij zijn snel ter plaatse in de hele provincie Utrecht.

  U heeft
  10 jaar garantie

  Klanten beoordelen ons gemiddeld met 4.9/5.0

  Interesse in een gratis dakinspectie?

  Op dakpannen lopen, het kan dus zeker wel, maar vanwege de grote risico’s kunt u dit beter niet zelf doen. Laat het over aan een ervaren dakdekkersbedrijf dat de nodige veiligheidsmaatregelen kan treffen om veilig over een dak te lopen. Bel daarom naar 030 207 24 90 of stuur een e-mail naar info@dakbeheeracuut.nl om een afspraak met ons te maken.

  mos op dak lekkage