Vrijblijvende offerte aanvragen

  Mos op het dak, is dat schadelijk?

  Terug naar overzicht
  mos op dak schadelijk

  DAKBEHEER ACUUT

  Hoe schadelijk is mos op het dak?

  Mos op daken is een veelvoorkomend probleem, vooral in gebieden met veel vochtigheid en schaduw. Hoewel het er soms schilderachtig uitziet, kan mos op het dak potentieel schadelijk zijn voor de structuur en de levensduur van het dak. De celdraden kunnen namelijk tot in de poriën van de dakbedekking groeien. Om dit te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw dak in goede staat blijft, is het aan te raden het mos te verwijderen. De ervaren dakdekkers van Dakbeheer Acuut doen dit graag voor u.

  Waarom is mos op het dak zo schadelijk?

  Uw dakpannen zorgen ervoor dat water afgevoerd wordt naar de dakgoot. Dit is erg belangrijk, want hierdoor voorkomt u dat er water door uw dak naar binnen loopt en uw huis in komt. Mos op het dak verstoort dit proces. Mossen hebben rhizoiden. Dit zijn kleine celdraden waarmee ze zich aan de ondergrond hechten. De celdraden zitten vol met water en kunnen dus tot diep in de dakpannen groeien. Zodra het gaat vriezen zet dit water uit en kunnen er grote scheuren en barsten in uw dakpannen ontstaan, met een daklekkage als gevolg. Mos op een plat dak of mos op een bitumen dak kunt u dus het beste zo snel mogelijk laten verwijderen door een dakdekker. Zo voorkomt u ernstige schade aan uw dak.

  mos op dak lekkage

  mos op dak schadelijk

  Verzekeraar inschakelen

  Neem contact op met uw verzekeraar om de schade te melden. Maak foto’s van de schade en verzamel alle nodige informatie om uw schadeclaim te ondersteunen.

  Bellen of offerte aanvragen

  Wij staan 24/7 klaar om u te helpen.

  Direct ingepland

  U wordt doorgaans binnen 2 weken al geholpen.

  Wij rekenen geen voorrijkosten

  Wij zijn snel ter plaatse in de hele provincie Utrecht.

  U heeft
  10 jaar garantie

  Klanten beoordelen ons gemiddeld met 4.9/5.0

  Offerte aanvragen voor een lekkend dak

  De beste dakdekker in uw regio

  Wilt u mos op het dak laten verwijderen? De dakdekkers van Dakbeheer Acuut staan voor u klaar! Wij zorgen ervoor dat uw dak zijn beschermende werking behoudt en in topconditie blijft. Hierdoor zult u geen last krijgen van een daklekkage door mos op het dak. Heeft het mos op uw dak toch al ernstige schade aangericht? Dan repareren wij uw dak vakkundig en snel om verdere schade te voorkomen. Wij hanteren een scherpe en vaste prijs per m². Daarnaast betaalt u bij ons geen voorrijkosten en heeft u 10 jaar garantie op onze werkzaamheden.

  gratis dakinspectie van dakbeheer acuut

  Mos op het dak laten verwijderen door Dakbeheer Acuut

  Ziet u mos op uw dak? En wilt u het mos op uw dak zo snel mogelijk laten verwijderen door ervaren dakdekkers? Bel naar 030 207 24 90 of stuur een e-mail naar info@dakbeheeracuut.nl en wij komen spoedig naar u toe! Dankzij ons is mos op een plat dak of mos op een bitumen dak voorgoed verleden tijd!

   Vrijblijvende offerte aanvragen
   ×

    Vrijblijvende offerte aanvragen
    ×