Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Dakpan van het dak afgewaaid, wat moet je doen?

Terug naar overzicht
afgewaaide dakpan

DAKBEHEER ACUUT

Afgewaaide dakpan? Dit moet je doen!

Wanneer er een dakpan van je huis is afgewaaid, is je dak niet meer waterdicht. Het is een probleem dat vaak voorkomt nu we door klimaatverandering steeds vaker met extreem weer te maken krijgen. Dat moet dus zo snel mogelijk worden opgelost voordat er ook nog waterschade ontstaat. Dan ben je namelijk verder van huis. In dit artikel bespreekt Dakbeheer Acuut hoe je het beste handelt bij een afgewaaide dakpan.

Kom bij een afgewaaide dakpan snel in actie

Wat je ook gaat doen om het probleem met de afgewaaide dakpan op te lossen: doe het zo snel mogelijk! Als er een dakpan van je dak is afgewaaid is de kans groot dat er meer dakpannen niet meer goed op hun plek liggen en dat deze ook dakpannen van je dak afwaaien. Dit is gevaarlijk voor voorbijgangers!

Daarnaast is je dak natuurlijk niet meer waterdicht. Hierdoor is de kans op een daklekkage groot. Snel weer goed (laten) leggen dus. Een andere reden om direct in actie te komen is dat je na een storm waarschijnlijk niet de enige bent met schade. Het kan dan even duren voordat je aan de beurt bent.

hulp bij weggewaaide dakpannen

zelf afgewaaide dakpan vervangen

Zelf afgewaaide dakpan vervangen of uitbesteden?

Wanneer je een beetje handig bent en het aandurft om zelf het dak op te gaan, dan kun je de dakpan die is afgewaaid zelf terugleggen of vervangen. Is dit niet het geval? Dan kun je dit beter aan een dakdakker overlaten.

Bellen of offerte aanvragen

Wij staan 24/7 klaar om u te helpen.

Direct ingepland

U wordt doorgaans binnen 2 weken al geholpen.

Wij rekenen geen voorrijkosten

Wij zijn snel ter plaatse in de hele provincie Utrecht.

U heeft
10 jaar garantie

Klanten beoordelen ons gemiddeld met 4.9/5.0

Offerte aanvragen dakpannen vervangen

Reserve dakpannen

Of je nu zelf het dak op gaat om de afgewaaide dakpan te vervangen of dit overlaat aan een dakdekker; je hebt waarschijnlijk wel een nieuwe dakpan nodig. De kans dat een dakpan die van het dak afgewaaid is nog in één stuk is, is namelijk zeer klein. Het is daarom handig als je altijd een aantal reserve dakpannen in de schuur hebt liggen voor als er een dakpan sneuvelt. Zo kun je snel je dak weer dichtmaken.

Je kunt nieuwe dakpannen bestellen. Welk type en kleur je nodig hebt, lees je vaak terug in de verkoopbrochure. Maar waarschijnlijk heb je, als je huis al wat ouder is, liever een oude dakpan. Dakpannen verkleuren namelijk na verloop van tijd en het mooier is dat het hele dak dezelfde kleur heeft. Ook handig dus om te hebben als je een professional laat langskomen.

Een goede tip is dan ook wanneer je een dakkapel of een dakraam laat plaatsen om de dakpannen die dan over zijn te bewaren. Of vraag het aan een van de buren wanneer die er een laat plaatsen of zijn dak laat vernieuwen. Misschien kun je er een aantal overnemen of mag je ze gewoon hebben.

nieuw dak pannendak kosten

Hulp nodig bij afgewaaide dakpan?

Als er een dakpan van je dak is afgewaaid, wees er dan snel bij. Het levert gevaarlijke situaties op voor voorbijgangers. En doordat je dak niet meer waterdicht is, kun je met een grote gevolgschade te maken krijgen. Voor het snel laten vervangen van een afgewaaide dakpan bel je daarom Dakbeheer Acuut op 085 002 63 07 of stuur je een e-mail naar info@dakbeheeracuut.nl als er minder haast is.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
×

    Dakbeheer acuut

    Gratis dakinspectie aanvragen

    Vraag een gratis dakinspectie aan via onderstaand formulier of bel direct naar 085 002 6307

    ×